Zlatni presek

TOP 5 – Zlatni presek 2015. godine

Rast je obeležio Zlatni presek u 2015. godini. Broj korisnika u odnosu na 2014. godinu je porastao za 35%, a broj sesija za preko 30%. I dalje najveći broj poseta dolazi iz Srbije, mada nije zanemarljiv ni broj poseta iz Bosne i Hercegovine (rast 49%), Hrvatske (rast 101%),  Crne Gore (rast 23%).

Najviše poseta u 2015. godini je došlo sa:
1. desktop računara 73%
2. mobilnih telefona 23%
3. tableta  4%

I ovde se vidi trend koji je prisutan i u svetu: značajan porast poseta koje dolaze sa mobilnih telefona. U slučaju Zlatnog preseka taj procenat je 91% u odnosu na 2014. godinu. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je najveći broj novih posetilaca došao upravo putem mobilnih telefona.

07. oktobra 2015. godine je oboren rekord u poseti.

Najčitaniji tekstovi u 2015. godini su:

  1. Čudesan broj π pi
  2. Zlatni presek
  3. Šta to beše težište
  4. 3. Njutnov zakon
  5. 1001 noć, babuške, krljušti, rekurzija i Ešer

Što se tiče tema dve najinteresantnije su bile: Fibonačijev niz i Zakoni.

Kako najveće interesovanje izazivaju fotografije koje se pojavljuju kada se govori i piše o Fibonačijevom nizu – otvoren je poseban album u okviru FB grupe Zlatni presek – budite slobodni i pridružite se, da razgovaramo, podelimo komentare i utiske.

U 2016. godini ću se potruditi da obogatim temu koja se tiče Fibonačijevog niza kao i da uvedem potpuno nove koje se tiču knjiga i filmova koji su inspirisani matematikom ili matematičarima.

Ukoliko vas posebno interesuje neka tema ili bi želeli nešto posebno da pročitate a u vezi sa temom ovog bloga je – budite slobodni i napišite u komentarima.

Ostavite komentar:

Protected by WP Anti Spam