Zlatni presek

Idealna kombinacija – Moda i Matematika (M&M)

Koliko puta ste se do sada zapitale koja je idealna odevna kombinacija za vas? Kakva košulja, suknja, majica, kakve pantalone ili odelo vam najbolje pristaju? Pogled u ogledalo ili surovi komentari najčešće sopstvene dece su svakako jedan od pokazatelja… Uz pomoć poznavanja dimenzija svog tela i osnovnih principa zlatnog preseka može se doći do rešenja.

Suština je da odolite klasičnoj podeli na polovine i četvrtine i okrenete se pravilu trećine.  Najidealniji odnosi npr. košulje prema suknji je 1/3 naspram 2/3 ili pak 2/3 naspram 1/3.  Evo i u nekoliko slika kako to izgleda:
suknja i majica trecine
pravilo trecine u odevanju

how-to-use-the-golden-mean-ratio-to-dress-L-1tafr6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Istina je da odelo ne čini čoveka, no ipak mnogo govori o njemu.

Ukoliko se malo potrudimo i povedemo računa o proporcijama kako našim tako i odevnim, od jedne sasvim prosečne kombinacije možemo napraviti ako ne ništa drugo ono bolji prvi utisak. Stručnjaci su izračunali da za svega 7 sekundi susreta sa nekim stvorimo utisak o čak 11 stvari među kojima su izgled, obrazovanje, kompetentnost i sl. Ako zlatni presek i malo truda i odustanje od tvrdoglavih ideja “ali ja to tako volim” može da vam pomogne i da tih 7 sekundi prođe bolje i uspešnije – zašto ne pokušati? I ko sada sme da kaže da se moda i matematika ne slažu?

Comments are closed.